OKULA KAYIT TARİHİ

Anasınıfına ön kayıtlar 2022-2023  Eğitim-Öğretim yılı için 1 Temmuzdan itibaren

başlayacaktır.

KAYIT KOŞULLARI NELERDİR?

·Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 37 aydan gün alan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.Çocukların sayı itibarıyla gruplara dengeli olarak dağılımınısağlar.

·60-66 ay arası çocuklardan gelişim yönünden hazır olduğu anlaşılanlar, velisinin yazılı isteği üzerine ilkokula, diğerleri ise okul öncesi eğitim kurumlarınakaydedilebilir.

·Anaokuluna kesin kaydı yapılan  çocukların yaşları(doğum yılları ) dikkate alınarak gruplara ayrılır. Grup öğretmenlerimiz; Senebaşı yapılacak olan öğretmenler kurul toplantısında belirlenecektir.

KAYNAŞTIMA     ÖĞRENCİSİ       KİMLER       OLABİLİR       VE      NASIL      KAYIT YAPTIRABİLİR?

Rehberlik Araştırma Merkezlerinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulunca düzenlenen rapor sonucunda okul öncesi eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri uygun görülen 37-66 ay arası çocuklar, ağır ve çok ağır düzeyde zihinsel ve birden çok yetersizliği olmamak şartıyla 10 çocuk bulunan sınıflarda ikiden, 20 çocuk bulunan sınıflarda ise birden fazla olmayacak şekilde kaydedilirler.

ÇOCUK VELİLERİNDEN İSTENECEK MALZEME

Çocuğun kullanacağı özel eşya ,kırtasiye ve okul hijyeninde kullanılacak  malzemeler çocukların ailelerince temin edilir.

DEVAM-DEVAMSIZLIK ŞARTLARI NELERDİR?

Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.

Çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir.

KAYIT HANGİ ŞARTLARDA SİLİNİR?

Özürsüz olarak aralıksız  10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır.

Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 20 gün okula devam etmeyen,

Okula devam ettiği hâlde belirtilen süre içinde ücretleri yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.

Öğrencilerimiz E-Okul sistemine kayıtlı olup .E-okul Öğrenci sisteminde kayıt dondurma işlemi bulunmamakta,devam etmeyecek öğrencilerimizin velileri okul idaresine  dilekçe ile başvurarak Öğrenci Kaydını sildirebilir.

ANAOKULU ÜCRETİ NASIL BELİRLENİR?

Okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitime destek sağlanması amacıyla çocukların beslenme, temizlik ve diğer hizmetler için velilerden alınacak aylık ücretin taban/tavanı tespit edilirken; eğitimin tam veya yarım gün/ikili eğitim olması, çevrenin ekonomik durumu ve okulun sağladığı imkânlar göz önündebulundurularak  Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Ücret tespit Komisyonu” tarafından aylık aidat ücretleri belirlenir.

2022- 2023 Öğretim Yılı için belirlenen ücretler doğrultusunda okulumuz aidatı aylık 230 TL. Yıllık 9 ay üzerinden 2.070-TL olarak belirlenmiştir ve sabittir. Anaokulumuz bir devlet anaokulu olduğu için ekstra indirim ya da kardeş indirimi v.s mümkün değildir.Anaokulu aidat ücreti her ayın 15’i ve 20’si arasında öğrenci velileri tarafından, belirtilen banka şubesi hesabına ücretin öğrenci adı ve soyadına yatırılıp dekontunun öğrencinin sınıf öğretmenine teslim edilmesi şeklinde olacaktır. MEB Okul öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 18. Maddesi gereği; Özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde belirtilen süre içinde ücretleri yatırılmayan çocukların kaydı silinir.

Eylül ayında ücret tam olarak alınır ancak haziran ayında ücret alınmaz. Yarıyıl tatili ve ara tatillerde ise aylık ücret tam olarak tahsil edilir. Okula kayıt yaptıran, ancak hiçbir hizmet almadan kayıttan vazgeçen velilere ödedikleri aidat iade edilir.(Okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliği madde 68-2)